Povestea

Mai ții minte când eram copii și aveam toată viața înainte? Când fiecare zi era o aventură și aducea cu ea mereu alte opțiuni: azi eram avocați, mâine staruri de cinema. Știu pe cineva care, de copil, tot ce și-a dorit a fost să devină agent imobiliar. 
De când mă știu, eu am vrut să mă fac balerină. Istoria a durat ani buni, fără să-mi imaginez că aș fi putut fi vreodată altceva. Până când iminența alegerii unui viitor ‘definitiv’ a devenit imperativă, și am ales să studiez pentru o ‘viata mai bună’, dar această este o altă poveste.
 • Mi s-a părut complicat s-aleg să fiu un singur lucru. Am făcut Dreptul pentru rigoare, după care au urmat o serie de joburi în bănci și companii multinaționale și locale, pe care le-am abordat cu toată seriozitatea, din fericire. Dar un job e doar un job, nu e o carieră. Așa că am continuat să-mi caut locul, știind atât: că rezultatul muncii mele trebuia să producă o valoare apreciabilă, care să însemne mai mult decât să-mi câștig traiul și care să mă provoace să devin cea mai bună eu cu putință.
  În imobiliare am ajuns din întâmplare. Uneori sunt tentată să spun că mi-am găsit în sfârșit vocația. De fapt, s-a întâmplat la momentul potrivit, când înțelesesem deja că e greșit să cauți mereu ceva care să-ți placă, important este să fii mereu prezent în ceea ce faci, să nu precupețești niciun efort, pentru că dragostea urmează negreșit.  
  După câțiva ani de antrenament intens, sunt agent imobiliar și sunt mândră de asta. Inventariez un număr impresionant de ore de învățat, de proprietăți listate, de vizionări, și tot atâția oameni pe care i-am întâlnit. De la fiecare am învățat câte ceva, fie că mi-au fost sau nu clienți și mulți dintre ei mi-au devenit prieteni. 
  Da, imobiliarele sunt pentru mine un business. Unul care-mi permite să-mi realizez aspirațiile și să trăiesc o viață frumoasă și împlinită. În același timp însă este și mijlocul prin care contribui pozitiv în viețile oamenilor, fie că sunt clienți, membri ai comunității imobiliare sau publicul consumator de servicii imobiliare. 
  Cred că viitorul înseamnă abilități, inimă și autenticitate. Exact că atunci când eram copii, fiecare zi aduce încă mereu alte posibilități. Succesul meu e dedicarea să fiu în serviciul oamenilor și să excelez în ceea ce fac. Să devin cel puțin la fel de bună ca băiatul acela care de copil și-a dorit să devină agent imobiliar și care de-atunci se antrenează pentru asta.

Reprezentarea imobiliară

Experiențele devin o parte din propria noastră identitatea, așa că alegerile pe care le facem, atât profesional cât și personal, contribuie la ceea ce devenim. 

După un șir apreciabil de aventuri în intermedierea imobiliară, multe frumoase, altele chestionabile din punct de vedere al controlului asupra procesului de tranzacționare, am înțeles că singurul mod în care pot cu adevărat să-mi ajut clienții să-și îndeplinească obiectivele este să le reprezint interesele exclusiv, la cel mai înalt nivel al abilităților mele profesionale. 

Cadrul de reglementarea al reprezentării imobiliare, obligațiile și întinderea limitelor răspunderii asumate de agenții care optează pentru această practică sunt cuprinse în  Codul Etic al APAIR și în Relația de Lucru a Imobiliarilor cu Publicul.

Pentru clientul meu, reprezentarea înseamnă confortul de a fi însoțiți în procesul de tranzacționare de un profesionist dedicat practicii etice, care va face tot posibilul să asigure vânzarea proprietății la cel mai bun preț, în cel mai scurt timp și urmărind cel mai bun interes al său.

Pentru cumpărătorii acestor proprietăți, reprezentarea imobiliară înseamnă transparența informațiilor despre proprietate, garanția verificării actelor acesteia și suportul necesar pentru încheierea tranzacției, fără a trebui să plătească un comision.

Pentru mine, acest mod de lucru înseamnă șansa de a livra rezultate apreciabile pentru clienții mei, de a câștiga încredere și parteneri pe termen lung, de a crea un business predictibil,  dar mai ales înseamnă privilegiul de a-mi conserva reputația în profesia pe care o iubesc

divider galben diagonala in jos2

CUM FAC?

Ne cunoaștem. Înțeleg care sunt nevoile tale reale. Îți explic tot ce ai nevoie să știi despre procesul de tranzacționare. Stabilim termenii colaborării. Semnăm un contract de reprezentare. Vindem.

Concret, iată câteva date despre proprietățile a căror tranzacționare am asistat-o:

 
performanta listinguri (3)
performanta listinguri
performanta listinguri (2)
performanta listinguri (1)

12 lucruri despre business-ul meu

FAC ASTA PENTRU CA IMI PLACE

Într-o lume de opțiuni, am ales să fiu agent imobiliar. Știu că leadershipul nu se reflectă în titulaturi fancy, joburi trendy sau grafice super-elaborate. Este despre cum modul de a trăi și de a acționa au impact în viața altcuiva. Așa că business-ul meu e clădit pe dragoste, pe empatia față de oameni și pe bucuria fiecărei zile.

SUNT AICI SA SCHIMB
LUMEA

Nici mai mult, nici mai puțin!
Știu că fiecare act de generozitate contează,
că fiecare alegere generează schimbare și creează viitorul,
iar eu îmi aleg în fiecare zi
să fiu parte din asta în mod asumat.

NU INTELEG
‘NU SE POATE’

Am o credință de nezdruncinat în posibilitate,
care împreună cu pasiunea,
focusul și decența,
sunt rețeta sigură pentru a face
orice posibil.

MEDIOCRITATEA
NU E PENTRU MINE

Sasha, băiețelul meu, m-a întrebat într-o zi dacă sunt cea mai bună în meseria mea. Sunt cel mai bun agent imobiliar? Sigur sunt cea mai bună care pot fi azi, iar mâine voi fi mai bună. Dacă n-aș fi convinsă că sunt cea mai de încredere opțiune pentru clienții mei, aș face altceva.

VAND

Ca și tine, am multe visuri și am aflat că cea mai simplă cale să le împlinesc este să le cumpăr, iar pentru asta muncesc din greu. Împrejurarea de a lucra cu proprietăți face ca activitatea mea să fie mereu interesantă. Dar ceea ce cumpără clienții mei sunt servicii. Ceea ce vând, de fapt, sunt expertiză, experiență și  timp.

INCREDEREA
E TOTUL

Știu că doar atunci când ne înconjurăm de oameni cu aceleași valori ca și noi, se întâmplă ceva cu adevărat remarcabil: încrederea.
Convingerea fermă că te poți încrede în tăria de caracter și abilitățile celuilalt, în adevărul lui.

EMPATIE

Îmi plac oamenii, iar asta mă ajută enorm în meseria mea.
Înainte să pornesc la drum alături de un client, am nevoie să-l ascult, să înțeleg de unde vine și încotro se îndreaptă, ca să decidem împreună ce pot face pentru el.

FII SIGUR CA AI
SPATELE ASIGURAT

Vorbesc pe șleau și cred fiecare cuvânt pe care-l spun. Sunt onestă cu mine, cu clienții mei, cu audiența și cu cei cu care colaborez. Orice îți recomand, o fac cu toată convingerea, pentru ca experiența, pregătirea și intuiția îmi spun că soluția pe care o propun este cea mai sigură, eficientă și profitabilă.

IMI PLAC CLIENTII MEI.
MAXIM.

Clienții mei sunt rațiunea pentru care business-ul meu există. Ei sunt cei care mă ajută să schimb așteptări și percepții, și o dată cu asta, lumea. Confortul clientului meu este cel mai important, așa ca mă dau peste cap că ei să simtă că sunt apreciați și respectați.

NU SUNT PENTRU
ORICINE

În business, că și în viața privată, uneori trebuie să spui NU. Am înțeles că pot și trebuie să fac asta, ca să-mi conserv resursele doar pentru bătăliile ce merită purtate. Cred că paradigma ‘Clientul nostru, stăpânul nostru’ e demult depășită, și, din fericire, clienții mei știu deja că parteneriatul este cea mai scurtă cale către success.

POLITICA MEA: CEA A OAMENILOR DE BUN-SIMT

Căpcăunii, zgripțuroaicele și restul ignoranților urâcioși, care manifestă un comportament ireverențios, tendențios, malițios sau necinstit nu sunt bineveniți în această comunitate ori în calitate de clienți. Același tratament se extinde și celor care practică rasismul, sexismul și orice altă formă de ism născută din fanatism sau ură.

RECUNOSC,
MA DISTREZ

Râd mult și uneori zgomotos.
Îmi prețuiesc business-ul și eticheta lui și, în același timp țin să rămân autentică cu orice preț.
Cum fac?
Îmi iau munca foarte în serios, dar nu și pe mine însămi.

 

VOLUNTARIAT PENTRU COMUNITATE

Din clipa în care am ales această profesie, am știut că fiecare persoană e definită și de comunitatea căreia îi aparține. Îmi iubesc și respect meseria și sunt conștientă de contribuția semnificativă pe care un agent imobiliar de carieră o aduce în viața clienților lui, a comunității și în slujbă transparenței pieței imobiliare.

Pentru că să-ți placă oamenii în mod spontan și fără efort e una din cele mai ofertante surse de bucurie, am ales să fiu alături de un grup de profesioniști cu care împart aceleași valori și aspirația unui viitor profesional bazat pe principii etice, iar împreună ne concentrăm eforturile pentru a promova valorile și beneficiile reprezentării imobiliare în cadrul comunității imobiliare și pentru publicul consumator de servicii imobiliare.

Resursele cu care contribui în Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România  sunt mărturia credinței că fiecare din noi ar trebui să-și exerseze darul de a crește comunități dincolo de dimensiunea “politically correct”.

 • Alice Necula voluntatiat 5
 • Alice Necula voluntatiat 3
 • Alice Necula voluntatiat 2
 • Alice Necula voluntatiat 6
 • Alice Necula voluntatiat 1
 • Alice Necula voluntatiat 4
Alice Necula2564

ANGAJAMENT FILANTROPIC

Cred că educația e cea mai sigură cale către libertate: emoțională, fizică, spirituală și financiară.

Atunci când te hotărăști să mă angajezi, nu te ajuți doar pe ține, ci și copiii de la Centrul Gifted Education. O parte din investiția ta va merge deci către pregătirea copiiilor capabili de super-performanță. 

 În fond, chiar avem nevoie de un viitor mai valoros, așa-i?